VIDEO Tiit Hennoste: kuidas siis nii salaja ... (1)

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Tiit Hennostele kingiti mõni minut tagasi raamat, mis on valminud pooleteise aastaga nii, et ta selle tegemisest ei teadnud õhkagi.
Tiit Hennostele kingiti mõni minut tagasi raamat, mis on valminud pooleteise aastaga nii, et ta selle tegemisest ei teadnud õhkagi. Foto: Alar Madisson

Keele- ja kirjandusteadlane ning ajakirjanduse suunamudija Tiit Hennoste, kes on praegu ameti poolest Tartu ülikooli suulise ja arvutisuhtluse labori teadur, sai 12. augustil 70-aastaseks. Tema sünnipäeva tähistajaid oli 13 päeva hiljem kirjandusmuuseumi 100-kohalisse saali kogunenud umbes 120. Paljud neist olid andnud oma panuse tema auks pühendusteose valmimisse. Kuid nii, et tal ei olnud sellest õrna aimugi.

Tiit Hennoste lehitseb tuliuut raamatut «Kahtlus ja mõttemäss» (TÜ kirjastus, 342 lk). Paremal seirab lehitsemist tema abikaasa Roosmarii Kurvits, kes on teose üks koostajaid ja on selle ka kujundanud.
Tiit Hennoste lehitseb tuliuut raamatut «Kahtlus ja mõttemäss» (TÜ kirjastus, 342 lk). Paremal seirab lehitsemist tema abikaasa Roosmarii Kurvits, kes on teose üks koostajaid ja on selle ka kujundanud. Foto: Alar Madisson

Kui muuseumi direktor Piret Voolaid oli teinud sissejuhatuse, asus akadeemilist sünnipäevakoosviibimist juhtima professor Helle Metslang. 70-aastase õpetlase Hennoste kolme põhilist tegevusala käsitlevate ettekannetega esinesid Renate ja Karl Pajusalu, kes võtsid vaatluse alla dialoogilise emamurde; Mart Velsker, kes kõneles Hennostest ja tema kirjanduslikest lemmikutest Tuglasest, Barbarusest ja Lutsust; ning Väino Koorberg, kes andis ülevaate Hennoste tegevusest eesti ajakirjanduse edendamisel.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles