TARK TARTU Pangast ära kooli õpetajaks või teadlasena algklasside ette? Miks mitte!

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Matemaatikaõpetaja Carita Hommik räägib fraktalitest ja näitab pooleliolevat tohutut kuubikut, mida ta ära visata ei raatsi.
Matemaatikaõpetaja Carita Hommik räägib fraktalitest ja näitab pooleliolevat tohutut kuubikut, mida ta ära visata ei raatsi. Foto: Signe Oidekivi

Enne seda, kui Carita Hommik (37) matemaatikaõpetajana tööd alustas, oli ta pangas analüütik. Ta meelemuutus leidis aset 2011. aastal, mil loodi Jaan Poska gümnaasium ja Carita Hommik otsustas, et pangast parem koht on kool.

«Tegelikult oli ka pangas lahe klahvidega klõbistada ja andmetega töötada,» meenutab ta, sest pangast sai Carita Hommikul alguse Exceli-armastus. Et koolis niisuguse arvutiprogrammi kasutamise võimalusi palju ei ole, on ta loonud veebipõhised kursused kõigile neile, kes Exceli-nippidest huvituvad ning tahavad oma töös ja elus paremad olla.

«Kui ma saan sellele kaasa aidata, teeb see mind superõnnelikuks,» ütleb ta. Samas loodab, et nii saab ta ka oma gümnaasiumiõpilastele sõnumi anda, miks tasub mugavus­tsoonist välja tulla ning mitte heituda, kui kohe ei tea ega oska. «Minuga oli samamoodi, kui alustasin oma Exceli-ettevõtet,» ütleb ta. «Ma ei teadnud ettevõtlusest midagi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles