Kaheksas Aparaaditehase festival kaasab melusse ka naabrid

Tartu Postimees
Copy
Aparaaditehase festival 2022.
Aparaaditehase festival 2022. Foto: Margus Ansu

Järjekorras kaheksas Aparaaditehase festival toob külastajate ette parima, mis Tartu kultuuritehasel pakkuda on. Ligi kümne aasta jooksul on uue hingamise saanud kogu Aparaaditehast ümbritsev kvartal ning ka festivaliala muudkui laieneb. Lisaks Aparaaditehasele pakuvad põnevat festivaliprogrammi tehase head naabrid TYPA keskusest, Plantariumi taimehoovist ja Ajuokse Avangaarist.

Aparaaditehase festival toimub 25.-26. augustil. Reedel peetakse juubelihõnguline galeriide öö vol 10, mille käigus saab vaadata 20 näitust nii Aparaaditehases kui ka ümbritsevates galeriides. Lisaks on võimalik saada osa rikkalikust eriprogrammist alapealkirjaga «Aparaaditehase avatud uksed». Avatakse mitu uut näitust ja tehakse tehasetuure eesti, inglise ja ukraina keeles.

Avatud on mitmed ajutised baarid ja lisaks Aparaaditehase enda restoranidele võtavad galeriide juures kohad sisse ka foodtruck'id. Alternatiivse kunstirühmituse Ajuokse suvise stuudioruumi Ajuokse Avangaari juures toimub legendaarne suvelõpuüritus, mil avatakse uus seinamaaling ja Liis Ring esiteleb kontsergiga oma plaat. Reede öö saab hommikusse saata Klubi Gutenbergis asuvas festivali ööklubis.

Laupäeval suletakse Kastani tänav autoliiklusele ning seal võtavad koha sisse Müürilille täika koos Ajuokse alternatiivse kunstituru kauplejate ja külastajatega. Lisaks võib Kastani tänavalt leida nooremale publikule mõeldud tegevuste tänava ning toitlustajad ja mõnusad istekohad.

Rohenäppudel tasub samm seada Plantariumi taimehoovi, kus peetakse taimetäika ning kus on võimalik oma rohelised hoolealused taimede kiirabis elule turgutada. Ka laupäeval toimuvad Aparaaditehases ja selle ümbruses mitmed põnevad tuurid nii jalgsi kui ka ratastel ning päeva lõpetab ansambli Hunt tasuta kontsert Plantariumi salalaval.

Kogu festivaliprogramm on Aparaaditehase kodulehel: https://www.aparaaditehas.ee/uritused/aparaaditehase-festival-2023

Aparaaditehase festival Facebookis: https://www.facebook.com/events/2159369701075590

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles