GALERII Koduta loomade varjupaik avati päikesepaistes (1)

Carmen Hallimäe
, praktikant
Copy

Raadil asuvas Tartu koduta loomade varjupaigas paranesid nii töötajate tööolud kui loomade hoiu- ja ravivõimalused. 

23. augusti päikesepaistelisel pärastlõunal avati ametlikult Tartu koduta loomade varjupaiga värskelt valminud maja. Kohal olid nii varjupaiga töötajad, Tartu linnavalitsuse esindajad kui asjahuvilised. Kohalviibijatele pakuti head ja paremat süüa ning tehti põhjalik majatuur.

Avasõnad ütles ka Tartu linnapea Urmas Klaas. «See, kuidas me oma lemmikloomadesse suhtume ja neid toetame, see räägib meie ühiskonna väärtustest ja räägib meist kui inimestest,» sõnas linnapea.

Maja ehitus ei sujunud aga probleemideta. Varjupaika haldava MTÜ Assisi Franciscuse Seltsi juhatuse liige Kirke Roosaar kirjeldas, kuidas kõik asjaosalised pidid tegema järeleandmisi, et tuvastada õiged vajadused ning siduda need nõuete, turvasüsteemide ja muuga. Ta lisas, et hoolimata mõningatest lahkhelidest on ta tulemusega väga rahul. «Eestis ei ole ühtegi nii vingelt tehtud varjupaiga administratiivhoonet,» sõnas Roosaar.

Lisaks värskendatud tööruumidele paranesid ka loomade hoiu- ja ravivõimalused. Varjupaiga territooriumil uuendati aedikuid, need said turvalised väravad ja vastupidava pinnase. Samuti läbis uuenduskuuri loomaarstiplokk. Järgmisena loodetakse käsile võtta kassimaja õhutussüsteem, kennelimaja soojustamine ning loomade aedikutele püsivate katuste ehitamine.

Projekt oli kultuuripealinna oma kõrval suuruselt ja mahult järgmine, lisaks Tartu linnavalitsusele on varjupaik lepingupartneriks veel 15 vallale. Seetõttu annab varjupaik oma panuse ka kultuuriaasta programmi. Juba lähiajal on kavas alustada koolituste pakkumist nii oma töötajatele, koolilastele kui väljastpoolt saabunud huvilistele. Kirke Roosaar toonitas, et koolitused saavad võimalikuks uue, modernse õppeklassi abil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles