MIKS? Miks pole Tartus põhjalikult uuendatud Senffi treppidel lubatud jalgrattarenni? (1)

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Rattarenni paigaldamist uutele Senffi treppidele tuleb veel oodata, seni peavad ratturid oma sõiduvahendit mulla peal lükkama.
Rattarenni paigaldamist uutele Senffi treppidele tuleb veel oodata, seni peavad ratturid oma sõiduvahendit mulla peal lükkama. Foto: Jens Raavik

Struve ja Vallikraavi tänavat ühendavate treppide põhjalik uuendamine algas juuli alguses ning läinud nädala lõpuks saadigi töödega ühele poole. Ent miks ei ole treppidele paigaldatud jalgrattarenni, mis hõlbustaks seal kaherattalisega liikumist, ehkki linnavalitsus seda lubas?

Vastab Tartu linnavalitsuse teedeteenistuse juhataja Oleg Lužetski.

Trepid said küll valmis ning me tahtsime need kohe jalakäijatele avada, kuid mõned tööd on seal veel teha, seega pole kõik veel täielikult valmis. Seetõttu on seal praegu ka aiad püsti. Jalgrattarenn on tellitud ja soovime selle kindlasti esimesel võimalusel paigaldada.

Mida tuleb veel teha, et trepp ja selle ümbrus täielikult valmis saaks?

Praegu puuduvad sealt Tartu ülikooli raamatukogu poolses otsas veel mõned trepikäsipuud, mis hakkavad ühtlasi piirama seda, et jalgrattaga ei saaks mäest alla sõita. Ka alumiste treppide juurde paigaldatakse kolm käsipuud. Lisaks on tellitud pink ning üks prügikast on paigaldamata.

Millal kõik need lisad sinna paigaldatakse?

Arvan, et käsipuud saame kiiremini valmis, aga pink ja prügikast jäävad ootama septembri lõppu, sest nendel on omad tarneajad ja neid nii kiiresti ei saa. Usun, et ülejäänud osa valmib septembri keskpaigaks, jalgrattarenn peaks tulema lähiajal. See on tellitud, aga arvatavasti värvimisel, seepärast ei saanud kohe paigaldada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles