Olümpiamuuseumis saab näha parimaid spordifilme

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Meenutus 2021. aasta SOFFist.
Meenutus 2021. aasta SOFFist. Foto: Eesti spordi- ja olümpiamuuseum

24. –27. augustini korraldab Eesti spordi- ja olümpiamuuseum kolmandat aastat järjest spordi- ja olümpiafilmide festivali SOFF.

Koos USA saatkonna, Red Bulli, Eesti ratsaliidu ja teiste partneritega tuuakse nelja päeva jooksul vaatajate ette seitse võrratut spordifilmi. Kavas leidub nii filmiklassikat kui ka mõnusaid spordikomöödiaid, dokumentaale ekstreemspordist ja muid selle sajandi hitte.

Festivalil saab näha autoralli kuldsetest kaheksakümnendatest filmi «Kurvilise tee legendid», mis valmis «Ott Tänak – The Movie» tegijate käe all. 

Tüdrukute vuti ning naiste spordi tähtsusest ja mitmekesisuse olulisusest saab näha 2002. aasta Suurbritannia filmis «Bend It Like Beckham». Lisaks puudutavad filmid ratsa-, ekstreem-, male- ja parasporti ning seda nii Ameerika Ühendriikide, Läti kui Eesti filmitegijatelt.

Täieliku festivalikavaga saab näha Eesti spordi- ja olümpiamuuseumi veebis.

Filme on võimalik vaadata neljal järjestikusel õhtul spordimuuseumis. Iga seansi eel ootab külastajaid ka sissejuhatus, mis avab paremini nii filmi tagamaid kui ka sealseid temaatikaid. Filmidel on eestikeelsed subtiitrid.

«Üritame sel korral SOFFiga selles suunas minna, et näitame erinevate spordialade filme ehk mitte nii-öelda ainult traditsioonilist olümpiasporti,» sõnas spordimuuseumi projektijuht Sandra Kaldasaun. «Usun, et kõik filmid pakuvad mõtteainet, kuidas käsitletavaid spordialasid peaks vaatlema ja et spordiga võib tegeleda igaüks,» lisas ta.

SOFF on Eesti esimene spordi- ja olümpiafilmide festival, mille eesmärk on vaatajate ette tuua mitte ainult telekanalitel jooksvaid filmiklassikuid, vaid ka eri spordialasid peegeldavaid dokumentaalfilme. Filmivalikusse panustavad Ameerika Ühendriikide saatkond Eestis ja teised koostööpartnerid.

Festivali filmid linastuvad Tartus Eesti spordi- ja olümpiamuuseumis, kõik seansid on tasuta.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles