Peipsi ääres leviaugus elav rahvas kasutab Vene mobiilinumbreid (9)

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Kolkjas töötavad Marika Kaja (vasakul), Irina Širokova ja Svitlana Buinitska saavad mobiiltelefoniga rääkida vaid õues, sest majas, autos või bussis viibides levi lihtsalt pole.
Kolkjas töötavad Marika Kaja (vasakul), Irina Širokova ja Svitlana Buinitska saavad mobiiltelefoniga rääkida vaid õues, sest majas, autos või bussis viibides levi lihtsalt pole. Foto: Margus Ansu

Peipsi ääres elavatel inimestel tuleb Eesti mobiilivõrkudes helistamiseks toast või autost välja minna, sest levi on kehv. Paiguti ongi võimalik vaid helistada ja mobiilset internetti tuleb tikutulega taga otsida.

Lehes anonüümsust palunud Peip­siääre vallas töötava mehe sõnul on levi seal nii halb, et mitmed kohalikud on juba paar aastat kasutanud idanaabrite SIM-kaarte.

«Vene numbreid kasutavad siinkandis mitmed, sest Eesti mobiilivõrkude levi on iga aastaga aina kohutavam,» rääkis ta. «Praegu on Ukrainas käiva sõja tõttu Vene mobiilinumbrit ilmselt raskem hankida, aga nii mõnelgi kohalikul oli see juba enne sõja algust, sest Vene võrgus on vähemalt levi.»

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles