Aparaaditehases avatakse Alisa Vasina näitus «Kunst on moes»

Tartu Postimees
Copy
Sinitihaste maal.
Sinitihaste maal. Foto: Alisa Vasina

Galeriide ööl, 25. augustil kell 18 avatakse Tartus Aparaaditehases Redwalli koridorigaleriis Alisa Vasina näitus «Kunst on moes». 

Alisa Vasina  avab oma loomingu telgitagused, kus kunst on viidud traditsioonilisest lõuendi piiridest välja ja muudetud kantavaks. See näitus kõneleb loo sellest, kuidas joonistustest sünnib kantav kunst, inspireerides meid nägema kunsti kõikjal enda ümber, mitte ainult lõuendil, vaid ka väljaspool pildiraame. 

«Oma teekonnal olen jõudnud järeldusele, et elu on kui lõuend, mida iga inimene täidab enda valitud värvidega, maalides isiklikku lugu,» kommenteeris kunstnik Alisa Vasina näituse loomisprotsessi.

Näituse ekspositsioonis saab näha raamitud illustratsioone, mis toimivad kunstniku töö alguspunktina. Traditsioonilisele illustratsioonile järgneb digiprindi tekkimise protsess, mis võimaldab kunstil jõuda erinevatele pindadele ja materjalidele.

Kunstnik ammutab inspiratsiooni linnadžungli stiilsetest isiksustest, kes inspireerivad teda looma julget ja väljendusrikast kantavat kunsti just nende jaoks. Näituse keskmes on kunstniku armastus looduse vastu, mis on tema teine inspiratsiooniallikas. Kunstniku maalid ja töö on otseselt seotud looduse sümbolitega – nii loomade kui ka taimede omadega.

 

 

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles