FOTONÄITUS Põletusmatusest paberihundini

Kristina Viin
, kunstnik ja luuletaja
Copy
Lauri Trolla installatsioon «Peaasi, et te mind kibuvitsapõõsasse ei viska» näitusel «Minu lugu on minu lugu on minu lugu on ...».
Lauri Trolla installatsioon «Peaasi, et te mind kibuvitsapõõsasse ei viska» näitusel «Minu lugu on minu lugu on minu lugu on ...». Foto: Margus Ansu

Aparaaditehase galeriis Ag47 saab vaadata Pallase fotograafiaosakonna tudengite ning kolme vastse vilistlase ühisnäitust «Minu lugu on minu lugu on minu lugu on …».

Kui näituse kuraator Kaisa Eiche sai teada, et osa fototudengeid oli õppimise ajal skaninud vanu, eestiaegseid klaasnegatiive, tärkas tal idee luua näitus perealbumitest: peresuhetega seotud traumadest, suhete teisenemisest ja leinast, aga ka positiivsetest narratiividest.

Peresuhted kubisevad tabudest ja probleemidest ning on seetõttu kunstnikele tõsine väljakutse. Nende kujutamiseks otsustati aga ühiselt, et tabusid ei ole. See vabadus ja kuraatori julgustav õlg tõi kaasa noorte iseseisva vaatenurga ja lähenemise teemale ning sellest johtuvalt ka pineva ja eriilmelise näituse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles