Tartu öömelu: valik lõbusaid sihtkohti lisaks muuseumitele ja ülikoolile

Copy
Foto: Unsplash

Tartul on rikkalik ajalugu, elav kultuur ja elav ööelu. Kuigi linn on kuulus oma muuseumide ja ülikoolide poolest, on pärast päikeseloojangut palju muudki uurida. Eesti suuruselt teine linn paikneb Emajõe kaldal. Piirkond on tuntud ka kui arhitektuuripärl. Valikuid lõbusateks tegevusteks on piisavalt aasta ringi. Siin on pilguheit Tartu ööelule ja melule väljaspool õppeasutusi.

Baarid ja pubid. Tartus asuvad baarid ja pubid pakuvad erinevaid maitseid. Kohaliku õlle ja elava muusikaga hubastest traditsioonilistest pubidest kuni moodsate ainulaadse miksoloogiaga kokteilibaarideni on kohti kõigile. Raekoja plats on populaarne sihtkoht just baaride ja pubide külastamiseks.

Kasiinod ja mängurlus. Tartust ei puudu ka kasiinod. Optibet ja Boost casino on üks tuntumaid online-kasiinosid Eestis, kuid Tartus leidub ka füüsilisi kasiinosid. Need leiad üles Ülikooli tänavalt.

Klubid ja muusikapaigad. Linna ööelu hõlmab mitmeid klubisid ja muusikakohti, kus on elavad etendused, DJ-id ja temaatilised peod. Ikooniline ööklubi Maasikas on tuntud mitmekülgsete muusikažanrite ja energilise atmosfääri poolest. Ka Shooters on ülipopulaarne sihtkoht öömelu nautijatele.

Kohvikud hilisõhtul. Paljud Tartu kohvikud muutuvad õhtuti vaba aja veetmise kohtadeks, kus lisaks kohvile saab ka alkohoolseid jooke. Need kohad pakuvad rahulikku keskkonda vestlusteks ja lõõgastumiseks. Cafe Shakespeare on tavaliselt avatud kuni 22ni.

Kultuuriüritused. Tartus toimuvad sageli kultuuriüritused, otsesaated, kontserdid ja avatud muusika õhtud. Need pakuvad võimalust nautida kohalikke talente ja sukelduda linna loomingulisse skeenesse. Tartu laululava on populaarne välikontsertite korraldamise koht.

Karaoke. Kui otsite kerget melu, leiate Tartust karaokebaarid, kus saate oma lauluoskust näidata või sõpru rõõmustada. Tartu karaokeklubi võõrustab lauljaid aasta ringi.

Öised jalutuskäigud. Tartu võluvad tänavad ja ajalooline arhitektuur võtavad öösel teistsuguse õhkkonna. Rahulik jalutuskäik läbi valgustatud tänavate võib olla romantiline ja lõõgastav viis linna kogemiseks. Eriti romantilise kogemuse saamiseks tuleks sammud seada vanalinna.

Öised ekskursioonid. Mõned ettevõtted pakuvad öiseid giidiga ekskursioone, mis annavad ülevaate Tartu ajaloost, folkloorist ja linnalegendidest. Need ekskursioonid võivad teie uurimistööle intrigeeriva pöörde lisada.

Kino- ja teatrietendused. Kui tunnete huvi kunsti vastu, vaadake Tartu kinosid ja teatreid. Võite näha rahvusvahelisi filme, teatrietendusi.

Hilisõhtused söögikohad. Rahuldage oma isusid hilisõhtustes söögikohtades, kus serveeritakse erinevaid kööke alates tänavatoidust kuni gurmeeroogadeni. Need kohad sobivad suurepäraselt pärast lõbusat ööd tankimiseks.

Tudengipeod. Tartu ülikoolilinna staatust arvestades soodustavad tudengipeod ja üritused sageli elavat ööelu. Need üritused annavad võimaluse suhelda nii kohalike kui ka teiste riikide üliõpilastega.

Pidage meeles, et ööelu võib olenevalt nädalapäevast ja aastaajast erineda. Lisaks on hea mõte vaadata kohalike sündmuste loendeid ja veebisaite, et saada ajakohast teavet sündmuste ja pidude kohta. Tartu ööeluga tutvudes järgige kindlasti ka kohalikke tavasid ja eeskirju, et tagada turvaline ja nauditav kogemus.

Copy
Tagasi üles