Jääajakeskuse külastajail tasub täna kaasa võtta sularaha

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Jääaja keskuse mammutit saab täna näha vaid see, kellel on kaasas sularaha, sest äikesetorm rikkus nädalavahetusel keskuse kassasüsteemid.
Jääaja keskuse mammutit saab täna näha vaid see, kellel on kaasas sularaha, sest äikesetorm rikkus nädalavahetusel keskuse kassasüsteemid. Foto: Kristjan Teedema

Laupäeva öösel vastu pühapäeva väisas Äksi alevikku enneolematu äikesetorm, mis lõi rivist välja mitmed majapidamised. Vihmavesi voolas keldritesse ning viis hoovidest minema suuremaid ja väiksemaid esemeid, lisaks on seal rikutud sõiduteed ja parklad. Jääajakeskuse juhataja Kadri Valner tõdes esmaspäeva hommikul tööle jõudes, et vesi keskusele liiga ei teinud, küll aga on kuhugi välk sisse löönud, mistõttu ei tööta sealsed kassasüsteemid ja tasuda saab vaid sularahas.

Jääajakeskuse juhataja Kadri Valner rõõmustas esmaspäeva ennelõunal, et nädalavahetusel Äksis paksu pahandust tekitanud tulvavesi õnneks elamuskeskusse sisse ei trüginud. «Meie ootame ainult jääd,» heitis Valner nalja.

Ent veidi aega hiljem avastas ta, et keskuses ei saa ekspositsiooni korralikult käivitada ning ei tööta sealsed kassasüsteemid. «Vaatasime, et meile on hoopis äike liiga teinud ja kuhugi sisse löönud. Meile tähendab see seda, et vähemalt hommikupoolikul saame inimesi teenindada ainult sularahas, kuni keegi tuleb süsteeme korda tegema,» teatas Valner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles