Nordecon ehitab Tartumaal 60 miljoni euro eest kaitseväele ladusid

Tartu Postimees
Copy
Nordeconi kontor.
Nordeconi kontor. Foto: Sander Ilvest

AS Nordecon ja riigi kaitseinvesteeringute keskus (RKIK) sõlmisid töövõtulepingud laokomplekside projekteerimiseks ja ehitamiseks Luunja ja Nõo vallas, samuti ehitatakse projekti käigus välja vajalik teedevõrgustik koos kommunikatsioonidega.

Lepingute kogumaksumus on ligikaudu 60 miljonit eurot koos käibemaksuga ning tööd valmivad 2024. aasta lõpus, teatas Nordecon börsile.

«Järgmise paari aasta jooksul on taristuarenduste prioriteet Kagu-Eestis, kuhu investeerime sadu miljoneid eurosid, et rajada lisataristut ladustamistingimuste suurendamiseks ning liitlaste vastuvõtmiseks. Ühed olulisimad arendused on seejuures Nõo ja Luunja valda ehitatavad uued laokompleksid, mis aitavad luua paremad tingimused formeerimiseks ja varude hoiustamiseks,» ütles RKIK-i Lõuna portfellijuht Peeter Karja pressiteates.

Ta kinnitas, et uute laokomplekside rajamine ei too kaasa suuri muudatusi kohalikele elanikele, ainus nähtus peaks olema tihenev liiklus ehituse ajal ja paar korda aastas õppuste ajal.

«Rajatavad laokompleksid parandavad märkimisväärselt 2. jalaväebrigaadi ja kogu kaitseväe varustuse hoiu- ja käitlustingimusi ning suurendavad reservväelastega mehitatud sõjaaja üksuste reageerimiskiirust ja lahinguvõimet,» ütles 2. jalaväebrigaadi logistikajaoskonna ülem kolonelleitnant Argo Reidla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles