Kultuuripealinna peatoetaja paneb linnasüdames kalja voolama

Tartu Postimees
Copy
Viljandi muuseumi sõprade seltsi ettekandeõhtul räägib Heli Grosberg õllelinnast  Viljandist, Lea Elias kriinoliinist, oleandrist ja köömneviinast ning Heiki Raudla kriminaalsest Viljandist.
Viljandi muuseumi sõprade seltsi ettekandeõhtul räägib Heli Grosberg õllelinnast Viljandist, Lea Elias kriinoliinist, oleandrist ja köömneviinast ning Heiki Raudla kriminaalsest Viljandist. Foto: Margus Ansu

Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 lõi käed esimese peatoetajaga, kelleks on A. Le Coq. Koostöös valmib kaks kultuuripealinna erijooki.

Koostöö alguse tähistamiseks korraldatakse Tartu Raekoja platsil tasuta kaljajagamise aktsioon, kus rahvast tantsutab bänd.

«A. Le Coq on Tartu ja Lõuna-Eesti identiteedile äärmiselt oluline ning on üks siinse piirkonna suuremaid kultuurivedureid,» kommenteeris Tartu 2024 juht Kuldar Leis.

Tiitliaasta tähistamiseks on joogitootja loonud kultuuripealinna limonaadi ja õlle, mis on inspireeritud Tartu ja Lõuna-Eesti maitsetest.

«A. Le Coqi joogitööstuse juured on tugevalt Tartus ja seotud siinse kogukonnaga,» sõnas A. Le Coqi juht Jaanus Vihand. «Oleme uhked, et saame olla osa Tartu ja Lõuna-Eesti kultuuri näitamisest laiale maailmale. Tartu 2024 toetamine annab võimaluse astuda märkimisväärne samm mitmekesise kultuuri edendamise suunas Tartus ja Lõuna-Eestis.»

Kaljapidu on 22. augustil kell 17–19 Tartu Raekoja platsil koos puhkpilliansambliga Chills Brass. Kaasa võtta oma tops.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles