Tartu tuntuima purskkaevu uuendamine kulgeb koosolekute saatel

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Neljapäeva pärastlõunal askeldasid raeplatsil purskkaevu ümbruses mitmed ehitusmehed, kelle osavad käed peaksid selle valmis saama oktoobri teiseks pooleks.
Neljapäeva pärastlõunal askeldasid raeplatsil purskkaevu ümbruses mitmed ehitusmehed, kelle osavad käed peaksid selle valmis saama oktoobri teiseks pooleks. Foto: Signe Oidekivi

Skulptor Mati Karmini ja arhitekt Tiit Trummali «Suudlevate tudengite» purskkaev avati Tartu raeplatsil 1. septembril 1998 ning 25 aastaga amortiseerus see sedavõrd, et saabuvaks Euroopa kultuuripealinna aastaks otsustas linnavalitsus purskkaevu korda teha. Töid alustati suve hakul ning nüüd on remont nii kaugel, et juba vähem kui kuu aja pärast peaks linna üks tuntumaid sümboleid oma kohal tagasi olema.

Rekonstrueerimistööde käigus lammutati purskkaevu betoonkehand, tehakse uus alus, vahetatakse välja kõik tehno- ja pumbasüsteemid, rajatakse uus valgustus- ja purskkaevu juhtimislahendus ning kõige selle juures jäetakse purskkaevu arhitektuurne välimus samaks.

Tartu linnavalitsuse ehitusteenistuse vanemspetsialist Märt Mõttus ütles, et tööd lähevad plaanipäraselt. «Remont kulgeb töiselt. Eks jooksvalt ole ikka mõningaid pisiasju, mis vajavad täpsustamist, aga suures plaanis läheb kõik planeeritult,» kommenteeris ta. «Kuna tegemist on väga tundliku ja olulise objektiga meie kõigi jaoks, tuleb ehitajal, järelevalvel ja tööde tellijal kõik pisidetailide küsimused läbi arutada ning parimate võimalike lahenduste leidmiseks koosolekuid pidada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles