Vambola Paavo: üheksa korda mõõda ... (1)

, ajakirjanik
Copy
Vambola Paavo
Vambola Paavo Foto: Sille Annuk

Tallinna kesklinna üleskaevatud tänavad, ummikud ning ümbersõidud on suvel saanud kriitikat paremalt ja vasemalt. Näitame teistele näpuga, ent Tartu pole liikluskorralduse mõttes sugugi parem. Tegime poolteiseks kuuks Vabaduse puiesteele «autovabaduse», aga oh häda – rahvast oli vihmase suvega seal napilt. Lõime bussiga sõitjatele ebamugavust ja autoga liiklejad polnud üldse inimesed.

Paari aasta pärast tahame aga tuua hiigelummikud Riia tänavale. Algatusrühm üritab kord juba lörri läinud rattaradade idee uuesti läbi suruda. Ei vaidlusta, et rattasõit on tervislik. Pedaalides kaovad kalorid ja saad juurde võhma. Üht osa kipume unustama – soovime nüri järjekindlusega suunata Tartu ratturid kõige tihedamasse liiklusesse. Tervist väärtustav inimene kindlasti ei kasutaks sellist rada.

Tegutsetakse endiselt põhimõttel «veri ninast välja, aga teeme ära». Tartu peatänav ei ole eksperimenteerimiskoht. Sõna peaksid saama politsei, päästeteenistus, meedikud ja bussijuhid. Praegu serveeritakse üksnes vähemuses olevate ratturite arvamust. Üks linnavolinik tõdes meedias, et temale meeldib rattaga tööl käia ja linnavalitsus pole mõtet rattateede võrgustiku laiendamisest maha matnud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles