GALERII Vikatimehed ja -naised niitsid loodusmuuseumi elurikkuse maha (1)

Copy

Tartu ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed, ökoloogia ja maateaduste instituut, Eesti mereinstituut ning loodus- ja täppisteaduste valdkonna dekanaat niitsid neljapäeva hommikul vikatitega niidualasid Vanemuise 46 maja taga.

Sel kevadel otsustasid Tartu ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed, ökoloogia ja maateaduste instituut, Eesti mereinstituut ning loodus- ja täppisteaduste valdkonna dekanaat, et lastakse Vanemuise 46 krundil kasvada elurikkusel. Maja ees asendati muld ja külvati niidutaimed, maja taga kahes sisehoovis ja Tartu ülikooli Eesti mereinstituudi maja ümbruses jäeti niitmata, et lasta elurikkusel kujuneda loomulikul teel. Loodusmuuseumi ja botaanikaaia direktori Urmas Kõljala üleskutsel toimus nendel aladel niitmine 17. augusti hommikul, kus vikatiga niitmist juhendas Indrek Kuuben Eestimaa Looduse Fondist.

Kogu krundil korraldati suve jooksul loodusvaatluseid tudengitega ja ekspertide poolt. Vaatlusi tegid ligi nelikümmend bioloogia 1. ja 2. kursuse tudengit nii õppetöö kui ka loodusvaatluste maratoni raames. Teadlased viisid läbi liikide inventuurid juulis ja augustis ning harrastusuurijad tegid juhuvaatlusi kogu suve jooksul.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles