Luunja vallas maha põlenud elumaja naaber: nägin, kui suitsusammas kerkis taevasse

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Kakumetsa külas põlenud maja.
Kakumetsa külas põlenud maja. Foto: Kristjan Teedema

Teisipäeval kella 11 ajal süttis Luunja vallas Kakumetsa külas elumaja. Tulekahju märkas naaber, kes ka päästjad kohale kutsus. Põlengus keegi viga ei saanud.

Kolmapäeva lõuna paiku valitses põlenud maja ümber vaikus. Hoovi väravad olid kinni ning aias ei olnud näha ühtki hingelist.

Põlema süttinud majast ligi saja meetri kaugusel elav naaber sõnas, et tema teada kuulub maja üksikule keskealisele mehele, kes aga ei viibi seal iga päev. Naabri teada on majaomanikul ka korter Tartus.

Et kahe maja vahel on kõrged puud, ei saanud ka naaber teisipäeva hommikul esiti aru, kas see on tulekahju või teeb keegi kusagil hoopis lõket. Ühtäkki märkas ta suurt suitsusammast ning kuulis praksumist, seepeale kutsus ta kohale päästjad.

Kui päästjad kohale jõudsid, ulatusid leegid katusest välja 
Kui päästjad kohale jõudsid, ulatusid leegid katusest välja Foto: Kristjan Teedema

Päästjatel kulus põlengu kustutamiseks üle kolme tunni. Maja muutus põlengu järel elamiskõlbmatuks. Lõuna päästekeskuse menetleja käis ka kohapeal ning tema hinnangul sai põleng alguse külmkapist.

Luunja vallavanem Aare Anderson on põlengust teadlik. Ta sõnas, et seni pole keegi vallavalitsuse poole abipalvega pöördunud. «Juhul kui põlengus kannatada saanud maja pererahvas vajab abi, siis loomulikult aitame,» lisas Luunja vallavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles