Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Ohtlik ristmik pani linnavalitsuse meelt muutma

Copy
Aardla ja Jalaka tänava ristmikul muudetud liikluskorraldusest teavitab autojuhte nüüd ka vastav liiiklusmärk.
Aardla ja Jalaka tänava ristmikul muudetud liikluskorraldusest teavitab autojuhte nüüd ka vastav liiiklusmärk. Foto: Kristjan Teedema

Aardla ja Jalaka tänava ristmikul muudeti juuli lõpus liikluskorraldust, kuid sellest teada andvat tahvlit ei pidanud Tartu alalise liikluskorralduse spetsialist vajalikuks. Kuu aeg hiljem osutus tahvel siiski vajalikuks.

Kui enne muudatust võis Jalaka tänavalt Aardla tänava suunal parempoolselt rajalt keerata ainult paremale, siis juuli lõpus muudeti seal liikluskorraldust ning nüüd võib sellelt rajalt teha ka vasakpööret, et sõita Aardla tänavalt edasi Võru tänavale. Muudatus oli vajalik linnaliinibusside pärast.

«Muudatus oli vajalik, sest enne ristmikku Jalaka tänava peatusest välja keeravad linnaliinibussid ei saanud suure liikluse korral vasakpöördeks korrektselt reastuda ning kasutasid keeramiseks parempooset rada ehk rikkusid sellega liikluseeskirja,» selgitas toonane Tartu alalise liikluskorralduse peaspetsialist Peep Margus juulikuus. «Nüüd peaks veidi selgem ja ohutum olema, alguses võib muidugi harjumist võtta,» sõnas ta.

Tagasi üles