Nädalavahetusel vonkleb Peipsi ääres 175 kilomeetri pikkune toidutänav

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Peipsi toidu tänava restoran Mustvees Laidi aias.
Peipsi toidu tänava restoran Mustvees Laidi aias. Foto: Ülle Jukk

–––—–Peipsi kandi rahvas kutsub nädalavahetusel nautima parimaid maitseid hea toidu festivalil, kus 175-kilomeetrisel teekonnal Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järve kallastel avavad uksed poolsada kahepäevarestorani.

Peipsi ääres on praegu külluslikem aeg, mil valminud on kõikvõimalikud aia-, metsa- ja põllusaadused ning kõigest sellest valmistavad sel nädalavahetusel roogi viiskümmend hüpikrestorani Vasknarvast Saaboldani.

Festivali korraldab MTÜ Peipsimaa Kogukonnaköök. Ettevõtmise korraldaja Triinu Akkermann vahendas, et restoranide menüüs on näiteks tint, viidikas, luts, haug, koha, ahven, rääbis ja latikas erinevatel viisidel. Ka metsaseened nii pirukates, suppides, salatites kui ka pelmeenides. Lihasõpradele on sel aastal valik maitseterohke, sest võimalus on proovida härjasabasuppi, kopra-, lamba-, metssea-, metskitse-, hirve- ja põdraliha, vutti ja veisepõske.

Samuti saab sel nädalavahetusel Peipsimaa lugematutest müügipunktidest kaasa osta kogu seda rikkust, mis Peipsi ääres kasvab või mis on juba sahvritesse kogutud.

Sel aastal on kokku pandud ka paadimarsruut, see on oma paadiga tulijatele mugavaks teejuhiks, kus saab maabuda ning milliseid kohti külastada.

Kahepäevarestoranid on avatud 19. augustil kell 11–21 ja 20. augustil kell 11–17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles