Intervjuu Aivar Mäe: uskumatu, inimesed pole teatris üldse muutunud (1)

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Ka teatrijuht Karl Menningu juurest eile läbi astunud Vanemuise uus juht Aivar Mäe ütles, et praeguses tuulises ühiskonnas vajab teater eelkõige stabiilsust.
Ka teatrijuht Karl Menningu juurest eile läbi astunud Vanemuise uus juht Aivar Mäe ütles, et praeguses tuulises ühiskonnas vajab teater eelkõige stabiilsust. Foto: Signe Oidekivi

Eile oli esimene tööpäev Vanemuise teatri uuel, samas ka endisel teatrijuhil Aivar Mäel. Viimasel aastal Põhja-Pärnumaa vallavanema ametit pidanud Mäe töötas Tartus samal kohal kakskümmend aastat tagasi ning kuigi paarikümne aastaga on muutunud palju, teab ta täpselt, mida tal teha on vaja.

Pool teie esimesest tööpäevast on läbi. Kas see on möödunud teatrijuhi ametikohustusi täites või teatrimajaga taastutvudes?

Võib öelda, et nii ja naa, hästi palju on vanu tuttavaid. Astusin siia teatrisse sisse täpselt 20 aastat tagasi – uskumatu, minu meelest teatris ei ole inimesed üldse muutunud, vaid nad on täpselt, nagu nad olid 20 aastat tagasi. Väga äge on neid uuesti näha! Ma ei oska hinnata, aga arvan, et pooled, kui mitte rohkem on samad, kes olid 20 aastat tagasi. Selles mõttes on tõesti taastutvumine olnud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles