Uuesti teatrijuhi ametisse astunud Aivar Mäel tuleb veel kahel tööpostil olla (3)

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Aivar Mäe sõnul on Vanemuise teatril nii loomingulist kui inimlikku potentsiaali meeletult, mistõttu ei pea ta teatrijuhina n-ö ratast leiutama hakkama.
Aivar Mäe sõnul on Vanemuise teatril nii loomingulist kui inimlikku potentsiaali meeletult, mistõttu ei pea ta teatrijuhina n-ö ratast leiutama hakkama. Foto: Signe Oidekivi

Sihtasutuse Teater Vanemuine nõukogu määras mais teatrijuhi ametisse Põhja-Pärnumaa vallavanema Aivar Mäe, kellel oli täna Tartus esimene tööpäev. See möödus talle kiirelt, sest muuhulgas tuleb tal veel täita vallajuhi ülesandeid. 

Mäele on see teine ametiaeg Vanemuise teatrijuhina. Samal kohal töötas ta aastatel 2003–2006. Seetõttu tõdes ta, et esimene tööpäev vanas ametis möödus talle mõneti taastutvumisena, sest ligi pooled kolleegid on ammused tuttavad.

Ühtlasi lisas töötempot see, et korraga tuli teha kahte tööd, sest kuna Põhja-Pärnumaa vallavolikogu oli puhkusel, pole ta veel vallavanema ametit lõpetada saanud. «Tagasiastumisavalduse saan esitada homme, siis koguneb volikogu. Oma täielik juriidiline käkk, et praegu kahe koha peal töötan,» sõnas ta.

Aivar Mäe valiti teatrijuhiks ebaõnnestunud avaliku konkursi järel, kui Vanemuise nõukogu pöördus lähtudes etendusasutuste seadusest kultuuriministri poole palvega saada õigus teatrijuhi ametisse määramiseks. Teatrijuht asus ametisse üheks aastaks, mille järel korraldatakse uus avalik konkurss.

Täpsemalt saab Aivar Mäe esimesest tööpäevast ning eesootavast tööplaanist lugeda homsest Tartu Postimehest.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles