Eili Arula: ei tea, kuhu poole joosta

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Eili Arula
Eili Arula Foto: Kristjan Teedema

Eesti suvi on on kahetsusväärselt lühike. Selles lühikeses suves on ka kahetsusväärselt vähe nädalavahetusi. Suves on siiski paar-kolm kohustuslikku suursündmust, kuhu tuleb kindlasti minna ning millest pole pääsu ja mille puhul ei teki pähe mõtet, et äkki on sel ajal kusagil veel mingi üritus. Nende sekka käivad jaanipäev, laulu- ja tantsupidu ning mõni veel, näiteks sel korral Rally Estonia.

Ülejäänud nädalavahetused mööduvad tavaliselt muu meelelahutuse tähe all. Kontsert siin, vabaõhuetendus seal, spordivõistlus ja rannamõnud kolmandas kohas. Päris tõsine kunst on leida aega kodus muru niitmiseks ja aiavilja rohimiseks. Kodu koristamist ei ole mõtet siinkohal mainidagi.

Ja siis saabub august, kodukohvikute kõrghooaeg. Möödunud nädalavahetusel oli neid Lõuna-Eesti eri paigus vähemalt kaheksa. Igas paigas mõni pärl, mida väisata, sest sealt leiab erilisi maitseelamusi. Aga ilmselgelt ei ole võimalik päevaga läbi uhada ligi 500 kilomeetrit ja saada seejuures ka erilist elamust, kui välja jätta tanklaskäik ja erutuda summast, mis tuleb kulutada paaki pahisenud kütuse eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles