Algab Võru ja Kastani tänava ristmiku ümberehitamine

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Võru tänaval säilitatakse 1 + 1 sõidurada ja vasakpöörderada Kastani tänavale.
Võru tänaval säilitatakse 1 + 1 sõidurada ja vasakpöörderada Kastani tänavale. Foto: Kristjan Teedema

Kastani ja Võru tänava suure liiklusega ristmikul algab rekonstrueerimine ning alates 17. augustist suletakse liiklusele Kastani tänav lõigus, mis jääb Võru tänava ja Kastani 181 maja vahele. Samuti muutub bussi number 10 marsruut.

Töid tehakse järkude kaupa. Esimeses järgus suletakse 17. augusti hommikul Kastani tänav Võru tänava ja Kastani 181 maja juurdepääsutee vahelisel lõigul. Juurdepääsuteelt ei ole võimalik välja sõita Kastani tänavale, kasutada tuleb Kase põiku. Lõik avatakse taas 7. septembri õhtul.

Tänavalõik Kastani 121 ja 173 maja vahel muudetakse kahesuunaliseks ning peatumine ja parkimine seal keelatakse. Kastani tänavale pääsuks tuleb kasutada Riia tänavat ja Kase põiku.

Buss number 10 sõidab tööde ajal raudteejaama suunas marsruudil: Võru–Väike-Tähe ja Riia tänav. Külmhoone peatuse asenduspeatus on Lootuse ning Riia peatuse asenduspeatus on Pauluse.

Tööde teises järgus suletakse liikluseks Võru tänav Vaba ja Õnne tänava vahel. Liiklusskeemidega on võimalik tutvuda Tartu kodulehel.

Võru-Kastani ristmiku ümberehitamise järel kaob Kastani tänavalt üks sõidurada, tänava mõlemale poole ehitatakse äärekiviga eraldatud kaks meetrit lai jalgtee.

Võru tänaval säilitatakse 1 + 1 sõidurada ning ristmiku piirkonna vasakpöörderada Kastani tänavale. Tänava paarisnumbritega majade poolel säilib jalakäijatele sama suur ruum kui praegu. Sõidutee serva, mõlemale poole sõiduteed ehitatakse kahe meetri laiune rattatee.

Töid teeb OÜ Matever, nendeks kulub ligi 460 000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles