Kristina Kallas: löögi alla sattus Eestis teadustöö usaldusväärsus (23)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas usaldab endiselt Eesti teadlasi, kuid on hämmeldunud, kui mitmes asutuses kiideti skandaali keskmesse sattunud uuring heaks.
Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas usaldab endiselt Eesti teadlasi, kuid on hämmeldunud, kui mitmes asutuses kiideti skandaali keskmesse sattunud uuring heaks. Foto: Konstantin Sednev

Haridus- ja teadusministri Kristina Kallase hinnangul ei ole Tartu ülikooli loata välja nõutud delikaatsete isikuandmetega seotud uuringuskandaali puhul tarvis kellelgi esineda poliitiliste avaldustega. Küll tuleb ministri sõnutsi hakata ajama järge, kuidas skandaali kaasa toonud uuring leidis heakskiidu väga mitmes riigiasutuses.

Kristina Kallas, miks te ei ole seni seoses uuringuskandaaliga avaldusega esinenud?

Ühelt poolt on tegu eetikaküsimusega, mis on teadlaskonna ja ülikooli lahendada. Siin ei tohikski poliitikud sekkuda. Olen selle teemaga tegelenud nädalavahetusel ja ka täna (esmaspäeval – toim) ning ülikooli üle järelevalvet korraldava asutusena esitame päringu Tartu ülikoolile, et saada teada, kuidas andmete välja küsimise protsess on korraldatud. Ses osas on meil vastutus korraldada järelevalve kogu protsessi üle.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles