Loata lastetute naiste andmeid hankinud dekaani saatus peaks selguma täna (4)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Kevadel kandideeris Raul Eamets (vasakul) Tartu Ülikooli rektoriks. Tänasest Eametsal sinna majja enam asja pole
Kevadel kandideeris Raul Eamets (vasakul) Tartu Ülikooli rektoriks. Tänasest Eametsal sinna majja enam asja pole Foto: Kristjan Teedema

Tartu ülikooli rektor Toomas Asser kohtub täna kõrgkooli loata sihtasutuse Pere Sihtkapital uuringu tarbeks andmeid hankinud dekaani Raul Eametsaga. Seejärel peaks langema otsus, kas Eamets jätkab ametis või mitte.

Asser kinnitas Tartu Postimehele, et on juba täna hommikul Eametsa puudutava skandaali asjus kolleegidega aru pidanud. «Asi on väga tõsine, kohtun täna ka Raul Eametsaga,» sõnas Asser. Esimene selleteemaline arutelu oli neil eelmise nädala lõpus, ent siis konkreetset otsust ei sündinud.

Selle üle, mis Eametsast pärast kohtumist saab, ei soovinud Asser esialgu spekuleerida. 

Isamaa erakonna toel sündinud rahvastikupoliitika mõttekoda Pere Sihtkapital küsis Tartu ülikooli nimel rahvastikuregistrist välja tuhandete lastetute naiste andmed ning saatis neile isiklikke ja kohati delikaatseid küsimusi sisaldava ankeedi. Nii näiteks uuriti, miks naisel lapsi ei ole ja millised on tema seksuaalsed kogemused.

Isikuandmed hankis uuringuks sotsiaalteaduste dekaan Raul Eamets, kes on ka ise Pere Sihtkapitaliga seotud. Eetikakomisjoni luba selliseks andmete liigutamiseks ei olnud.

Eamets ütles laupäeval, et on valmis võtma vastutuse tehtu eest. Esmaspäeva hommikul ta telefonile ei vastanud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles