Galerii Kambja kodukohvikute menüüs leidus rukkileiba, Mehhiko maitseid ja peeneid kompvekke

Copy

Laupäeval avasid Kambja valla kodukohvikute pidajad oma hoovid ja rõdud ning pakkusid külastajatele maitseelamusi üle ilma. Värskele rukkileivale said külastajad määrida enda valmistatud võid, kortermajade vahelisel haljasalal pakkis end lahti Mehhiko köögist inspireeritud kohvik ning toidukunstnik Ants Aedmaa kostitas rahvast maitsvate käsitöökommidega.

Kambja vallas avati laupäeval üle kahekümne kohviku uksed. Kõige enam oli neid koondunud Ülenurme ja Tõrvandisse. 

Üks kõige maalähedasemaid kohvikuid asus Ülenurmes Eesti põllumajandusmuuseumis, kus oli menüüs kahte sorti leiba ning karask. Põllumajandusmuuseumi pedagoog Merly Tätte sõnas, et neil oli plaanis leiba ka müügiks küpsetada, kuid äsja lõppenud lastelaagri järel ei jäänud pätsigi üle, seega tuli põllumajandusmuuseumi leivakohvikus leppida sellega, mis kohapeal maitsmiseks olemas. «Aga õnneks teeb meie usin perenaine Tiina igaks reedeks hulga leiba, seega saab reedeti keskpäeva paiku tulla siit sooja leiba ostma,» sõnas Merly Tätte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles