PILTUUDIS Maarja kirik vahetab aegamisi värvi

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Maarja kirku ehitustööd algasid mais ning krohvimise tööd tuleb lõpetada enne sügiskülmi. Sisetööd loodetakse valmis saada selle aasta lõpuks.
Maarja kirku ehitustööd algasid mais ning krohvimise tööd tuleb lõpetada enne sügiskülmi. Sisetööd loodetakse valmis saada selle aasta lõpuks. Foto: Kristjan Teedema

Kevadel alustati Maarja kirikus torniosa ehitustöid. Eesmärk on krohvida ära torn ja tornialune osa ning ehitada seal valmis ka siseruumid.

Praeguseks on näha, et torn on varasema punase värvi asemel hoopis hallika kuue saanud. Maarja kiriku sihtasutuse juhataja Silvia Leiaru sõnul läheb ehitustöödega väga hästi ning ollakse ka kenasti graafikus.

«Seestpoolt hakkab meenutama juba selliseid ruume, kuhu saaks varsti sisse kolida,» ütles ta. «Väljast on ka torniosa saanud juba krohvi alla.» Leiaru sõnul on vaja väljast veel värvida ning katta ülejäänud tornialune osa krohviga.

Sel nädalavahetusel veel on võimalik Maarja kiriku torni külastada ning piiluda, kuidas ehitus läheb ja milliseid muutusi on tehtud.

Ehitust rahastab ettevõtja Janek Veeber koos Tartu Maarja kiriku sihtasutuse ja Tartu linnaga. Veeberi eestvedamisel sõlmiti kiriku sihtasutuse ja OÜga Bauvärk kolmepoolne ehitustööde projekteerimise leping, mille maht ilma käibemaksuta on umbkaudu 700 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles