Tartus selgusid algusjärgus spordiala maailmameistrid

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Korraldaja sõnul õnnestus MM hästi suuresti tänu Aura veeskusele ning Tartu linnavalitsusele, sest nii sai kõigile osalejatele pakkuda häid tingimusi.
Korraldaja sõnul õnnestus MM hästi suuresti tänu Aura veeskusele ning Tartu linnavalitsusele, sest nii sai kõigile osalejatele pakkuda häid tingimusi. Foto: Erakogu

Neljapäeval tuli Tartusse Aura veekeskusse kokku ligi poolsada allveesportlast, kes selgitasid välja maailma kiireimad sportsukeldujad nii täiskasvanute kui juuniorite arvestuses.

Kuigi sportsukeldumine on ürituse korraldaja Makar Medvedevi sõnul Eestis veel paljudele pigem tundmatu ning alles arenev spordiala, oli võistlustel Eestit esindamas 15 sportlast, kellest paljud ka medali võitsid. «Ala on väga seotud lestaujumisega ning paljud neist tegelevad mõlemaga,» märkis ta.

Võrreldes lestaujumisega on sportsukeldumine Medvedevi sõnul tehnilisem. Seda seetõttu, et vee all ujujal tuleb distants läbida võimalikult kiiresti, kuid seda teevad keerulisemaks mitmesugused takistused, mida sportlasel läbida tuleb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles