TARK TARTU Miks jäävad inimesed kriisis ikkagi hätta?

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Kriis võib tabada igaüht kas või keset tänavat. Hädaolukorras mängivad suurt rolli peamiselt kolm tegurit: inimese enda võimekus ja valmisolek kriisiks, valmidus otsida ja võtta vastu abi ning tugivõrgustik, ütles Tartu ülikooli kestlikkuse sotsioloogia kaasprofessor Kati Orru.
Kriis võib tabada igaüht kas või keset tänavat. Hädaolukorras mängivad suurt rolli peamiselt kolm tegurit: inimese enda võimekus ja valmisolek kriisiks, valmidus otsida ja võtta vastu abi ning tugivõrgustik, ütles Tartu ülikooli kestlikkuse sotsioloogia kaasprofessor Kati Orru. Foto: Marko Saarm

Sloveeniat läinud nädala lõpus räsinud ajaloo rängimates üleujutustes kaotas elu mitu inimest. Esmaspäeval möllanud tormi tõttu suri Lätis üks mees, Eestis sai paar inimest viga. Kriisid tulevad ootamatult ja võivad tabada igaüht.

Kuigi nii kohalikul kui ka riigi tasandil on loodud tugisüsteeme kriisis hakkama saamiseks, ei saa neist osa kõik elanikud. Ikka leidub neid, kes jäävad tähelepanuta, kellele ei jätku toetusi või kellele lihtsalt ei osata abi suunata.

Vastutuse jagamine

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles