Tartu kaalub linnale korrastusbrigaadi palkamist

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak Vanemuise tänaval mõne aasta eest pinki kangutamas – remondis oli ilmnenud puudujääke. Taamal assisteeris objektijuht Peep Kesvatera.
Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak Vanemuise tänaval mõne aasta eest pinki kangutamas – remondis oli ilmnenud puudujääke. Taamal assisteeris objektijuht Peep Kesvatera. Foto: Sille Annuk

Linnamajanduse osakonnas küpsev idee luua linnaasutuse Kalmistu juurde meeskond kiireloomuliste koristus- ja korrastustöödeks linna valdustes tundub Tartu abilinnapea Raimond Tamme meelest praktiline, aga üksikasjad ja kulu linnaeelarvele vajavad veel täpsustamist.

«Mulle endale see väga meeldib, selliseid olukordi tuleb linnas päris palju ette, kus ongi vaja kiiresti tegutseda,» ütles Tamm. «Kas on ootamatult prügistamine või muu probleem, seesugune operatiivsus oleks kindlasti mõistlik. Idee oli veel pealiskaudne, osakonna töötajad pidid detaile täpsustama ja selle juurde tagasi tulema konkreetsema ettepanekuga.»

Koristamine ja korrastamine on linnavalitsusel tellitud erafirmadelt, ka ootamatuid parandustöid tellitakse sealt. Mõnikord oleks aga vaja tegutseda kohe, näiteks mõni uitama läinud tänavakivi paika panna, talvel kriitilises kohas lund lükata või – äsjane näide – roosipeenrast nõgeseid kitkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles