Galerii Emajõe suvekontsertide sari algas elurikkuse arutelu ja Ott Leplandi esinemisega

Copy

Kolmapäeva õhtul sai Supilinna kiigeplatsil alguse järjekordne Emajõe suvekontsertide sari. Selle sissejuhatuseks toimus taskuhäälingu Rukkirääk avalik salvestus, kiigeplats täitus rahvaga aga Ott Leplandi kontserdi ajaks.

Taskuhäälingu Rukkirääk salvestusel vestlesid loomaökoloog Tuul Sepp ja bioloog Veljo Runnel Tartu linna elurikkusest ja urbanLIFEcircles projektist, mille eesmärk on suurendada elurikkust linnas, luua omavahel ühendatud rohealade võrgustik, leevendada kliimamuutustest tulenevat mõju ning luua hea elukeskkond kõigile. 

Sepp kutsus kõiki kuulajaid üles minema Vabaduse puiestikus asuvasse sallu, kus sel kevadel nähti üle pika aja pesitsemas ööbikut. Ka arutlesid Runnel ja Sepp selle üle, kuidas liigivaest linnakeskkonda muuta loodushoidlikumaks.

Kui taskuhäälingu salvestusel olid täidetud ligi pooled lava ette sätitud toolidest, siis armastatud laulja Ott Leplandi esinemise ajaks enam toole ei jätkunud ning plats oli rahvast täis.

Järgmine Emajõe suvekontsert leiab aset 16. augustil Emajõe kallastel Paju tänava kõrghoone juures. Siis astub üles ansambel The Wildcard.

Kolmandal kontserdil, mis toimub 23. augustil Karlovas Sõbra ja Siili tänava nurgal, astub üles Ellip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles