Pildid Raamatukogus saab näha arbuusikarva ja piprakujulisi tomateid

Copy

Tartu linnaraamatukogu Annelinna harukogus näeb selle nädala lõpuni erilisi tomateid. Kui tomati puhul ollakse harjunud, et see on valmides punane või äärmisel juhul kollane, siis raamatukogus üles seatud näitusel saab kaeda küpseid rohelisi ja pipart meenutavaid tomativilju.

Näitusele välja pandud tomatid kasvatas raamatukogu töötaja Tiina Lutter. Annelinna harukogu raamatukoguhoidja Anni Piits-Jamnik vahendas, et Tiina Lutter eelistabki eksootilisemaid tomatisorte. «Tal on nelikümmend tomatitaime, millest vist ainult kaks on Eesti omad ja needki erilisemad sordid, nagu näiteks «Hiiumaa roheline» ja üks kollast värvi sort,» selgitas Anni Piits-Jamnik.

Pärast reedel lõppevat näitust saab erilisi tomateid näha veel ka esmaspäeva õhtul Linnupargi maheaias, kus lisaks silmailule jagatakse ka taimetarkust ja näitusel olevate eriliste tomatite seemneid.

Tomatinäitus raamatukogus ning seemnete kogumine ja säilitamine maheaias on osa Euroopa kultuuripealinna Tartu 2024 projekti «Kasvades oma toiduga» kogukonnaaianduse programmist, mis tutvustab erinevaid viise, kuidas loodussäästlikult toitu kasvatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles