Kõrvakliinik kolis Maarjamõisa meditsiinilinnakusse

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Foto: Postimees

Neljapäevast, 10. augustist asub Tartu ülikooli kliinikumi kõrvakliinik Maarjamõisa meditsiinilinnakus, kus valvepersonal alustab esmalt kõrvakliiniku erakorraliste patsientide vastuvõttu. 

Varem Kuperjanovi tänaval asunud kõrvakliinik alustab kogu tööd Maarjamõisa meditsiinilinnaku peahoones, Puusepa 8 majas, 14. augustil.

Kõrvakliiniku juhi Mihkel Plaasi sõnul on senisest J. Kuperjanovi tänava majast Maarjamõisa meditsiinilinnakusse kolimine kauaoodatud hetk. 

«Uus ravikorpus on sisustatud lähimaade moodsaima meditsiinitehnikaga. Patsientide raviks kasutatav tipptasemel aparatuur võimaldab võtta kasutusele kõige uuemad ravimeetodid ning ravida veelgi kvaliteetsemalt ja mugavamalt. Paranenud logistika seob kõrvakliiniku senisest paremini Maarjamõisa meditsiinilinnaku infrastruktuuri, mis muudab patsientide raviteekonna sujuvamaks, diagnoosi ja ravini jõudmiseks kulub senisest vähem ajaressurssi,» kirjeldas kõrvakliiniku juht. Ta lisas, et vähem tähtis ei ole ka ajakohased töö- ja olmetingimused nii patsientidele kui töötajatele.

Kliinikumi kõrvakliinik asub nüüd L. Puusepa 8 maja C-korpuses, kus toimuvad nii ambulatoorsed vastuvõtud, haiglaravi, operatsioonid kui ka kõrvakliiniku erakorraliste patsientide ravi.

«Esimesena, 10. augustil kell 8 alustab tööd kliiniku erakorraline vastuvõtt. Erakorralised patsiendid saavad pöörduda L. Puusepa tänava poolse registratuuri kaudu selle lahtioleku aegadel, sealt juhatatakse nad C-korpuse esimese korruse kabinetti C1004. Kui välisuks on suletud, tuleb helistada L. Puusepa tänava poolse sissepääsu juures oleva fonoluku kella, misjärel annavad töötajad patsientidele juhised sisenemiseks. Kõrvakliinikusse kiirabiga saabuvad patsiendid sisenevad läbi F-korpuse,» selgitas kõrvakliiniku ülemõde Marika Tamm.

Kõrvakliiniku plaanilistele vastuvõttudele ja haiglaravile pöörduvad patsiendid peavad samuti tulema esmalt L. Puusepa tänava poolsesse registratuuri, kust nad juhatatakse 1. korruse kabinettidesse ning haiglaravile pöörduvad patsiendid C-korpuse 4. korrusele.

Lisaks kõrvakliinikule alustab 15. augustil neljakorruselises C-korpuses tööd ka kliinikumi uus operatsiooniplokk, kus ravitakse nii päevakirurgia kui ka statsionaarset ravi vajavaid patsiente. Samuti saavad endale uued ruumid stomatoloogiakliiniku näo- ja lõualuude kirurgia osakond, mille töö uues ravikorpuses algab 21. augustil. Sealjuures osutatakse alates 19. augustist C-korpuses ka hambaravi vältimatut abi. Sügisel kolib C-korpusesse veel naistekliiniku perekeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles