Galerii Suurõppusel rullus lahti pantvangidraama ja tabati kaaperdajad

Copy

Teisipäeval vältas Tartus ja Tartu lähistel politsei- ja piirivalveameti, kiirabi, päästeameti ja Tartu vangla ühisõppus Märul, millel osalejail tuli tegeleda väga mitme keeruka probleemi lahendamisega. Nende seas oli pantvangide vabastamine, terroristide kinnipidamine ning rusikakangelaste tabamine.

Tegevus sai alguse juba teisipäeval lõunaajal, kui õppuse stsenaarium nägi ette, et Tartu vanglas on võetud kedagi pantvangi ning see tõi kaasa rohkelt haavatuid.

Seejärel jätkus õppus Tartu külje all Reola kandis, kus politsei sai väljakutse kakluse pärast. Järgnes tagaajamine ja selgus, et «peksjate» auto kastis oli vigastatud ja teadvuseta inimene, kes tuli «elule turgutada».

Päästjad mängisid õppusel läbi veepääste olukorra ning juhtumi, kus aknast on alla kukkunud inimene.

Ka mängiti suurõppusel läbi olukord, kus relvastatud kurjategijad tungisid häirekeskuse ruumidesse ning kannatada sai hulk inimesi.

Teisipäeva õhtupoolikul nägi õppus ette juhtumit, kus autojuht keeras sõiduki metsateel kraavi ning põgenes pärast avariid metsa. Politsei ülesanne oli põgenik kinni püüda, samal ajal tuli õppusel osalejatel autost päästa sinna kinni jäänud kannatanud.

Ööl vastu kolmapäeva mängiti Märuli käigus läbi olukord, kus kurjategijad haarasid kontrolli Tartu lennujaamas, püüdes lennukit kaaperdada. Stsenaariumi järgi oli ka inimohvreid, nende seas ka kiirabibrigaadi töötajad. Olukorra kontrolli alla saamine jäi kiirreageerijate ülesandeks.

Terve päeva ja hulga öötunde haaranud suurõppusest võtsid osa politsei- ja piirivalveameti, kiirabi, päästeameti ja Tartu vangla töötajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles