Piltuudis Autovabaduse puiesteel haigutab tühjus, bussid pääsevad seal liikuma homme (3)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Vabaduse puiestee avati autoliiklusele kolmapäeval, liinibussid hakkavad seal sõitma alates neljapäevast.
Vabaduse puiestee avati autoliiklusele kolmapäeval, liinibussid hakkavad seal sõitma alates neljapäevast. Foto: Kristjan Teedema/Tartu PM/Scanpix Baltics

Pühapäeval, 6. augustil lõppes autovabaduse puiestee, mis toimus tänavu juba neljandat korda. Kolmapäeval avati tänav liikluseks autodele, liinibussid hakkavad seal taas sõitma neljapäeval.

Tartu linnavalitsuse kommunikatsioonispetsialist Sille Võsaste selgitas, et kolmapäevaks oli mööbel ja tehnika tõesti Vabaduse puiesteelt juba ära jõutud viia. «Öösel tehti alale ka puhastus, et graafiku järgi saaks homme lõigu taas bussiliiklusele avada,» lisas Võsaste kolmapäeva ennelõunal.

Kolmapäeva pärastlõunal sais autod juba Vabaduse puiesteel sõita. Liinibussid hakkavad seal sõitma taas homme, nii, nagu nägi ette esialgne ajakava.

Autovabaduse puiesteed korraldati tänavu neljandat korda. Seekord oli kohapeale paigaldatud ka kaamera, mis mõõtis külastatavuse hulka. Andmed näitasid, et argipäeviti väisas autovabaduse puiesteed ligi 3000 inimest ning neljapäeviti ja laupäeviti, kui oli rohkem üritusi, astus autovabaduse puiesteelt läbi umbes 10 000 inimest päevas.

Et järgmisel aastal kannab Tartu Euroopa kultuuripealinna tiitlit, ei ole veel praegu selge, kas autovabaduse puiestee harjumuspärasel kujul ka siis naaseb. Selge on see, et tuleval suvel on südalinnas oodata teisigi suursündmusi.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles