Enim tugevast tuulest tingitud väljakutseid said Lõuna-Eesti päästjad

Tartu Postimees
Copy
Päästjatel tuli lisaks murdunud puude eemaldamisele minna kustutama Ravila tänava laohoone juures süüdatud pinnast.
Päästjatel tuli lisaks murdunud puude eemaldamisele minna kustutama Ravila tänava laohoone juures süüdatud pinnast. Foto: Jürgen Puistaja

Päästjatel on alates eilsest tulnud üle 300 korra sõita likvideerima tormituultest tingitud ohte, enim väljakutseid said Lõuna päästekeskuse päästjad.

Kõige rohkem sündmusi oli päästeameti lõunaregioonis – 110. Lääne-Eestis, kuhu ilmateenistus prognoosis suuremat tormiohtu, registreeriti 97 sündmust. Põhjaregioonis oli väljakutseid 88 ning idaregioonis 25.

Enamasti tuli päästjatel eemaldada sõiduteele või elektriliinidele langenud puid. Mõnel juhul olid jõudnud elanikud ise murdunud puu sõiduteelt kõrvaldada.

«Kõige raskemad ilmastikuolud, milleks olid hiidrahe, trombid ja keeristorm, läksid õnneks Eestist mööda. Kõige rängemalt sai kahjustusi Sõrve säär, kus said vigastusi suurte raheterade tõttu sõidukid ja hooned. Meile teadaolevalt inimesed viga ei saanud,» ütles päästeameti vastutav ametnik Janar Kärner.

Torm ei ole aga veel raugenud ning keskkonnaagentuuri ilmateenistus prognoosib ka tänaseks tugevat tuult, mistõttu tasub liiklejatel olla ettevaatlik, kuna teedele võivad olla langenud puud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles