Reservväelased kogunevad, et harjutada linnalahingute pidamist

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Luunjas algas reservõppekogunemine.
Luunjas algas reservõppekogunemine. Foto: Geidi Loviise Lee/Kaitseväe Peastaap

Luunjas algas täna, 7. augustil viis päeva kestev 23. jalaväepataljoni reservõppekogunemine, millest võtab osa umbes 300 reservväelast. Õppuse põhieesmärk on süvendada reservväelaste oskusi ja teadmisi linnalahingu pidamisest.

«Keskendume reservõppekogunemisel hoonestatud alal tegutsemisele, sest tänapäeval käib sõjalistes konfliktides võitlus sageli poliitiliste ja majanduslike võimukeskuste omamise üle või nende vahetus läheduses. Seetõttu peavad reservväelased olema vajadusel valmis kaitsma Eestit nii metsas kui linnas,» ütles 23. jalaväepataljoni ülem kolonelleitnant Mattias Puusepp.

Reservõppekogunemisel õpetatakse reservväelastele kõiki elementaarseid oskusi, mida on vaja hoonestatud alal edukaks tegutsemiseks ning üksuse juhtimiseks. Lisaks linnalahingu harjutamisele lasevad reservväelased ka kõikidest pataljoni kasutuses olevatest relvadest, teevad lõhketöid ning taktikalisi harjutusi erinevatel aladel. Peamiselt toimub õppuse tegevus Nursipalu harjutusväljakul.

23. jalaväepataljon on üks kolmest 2. jalaväebrigaadi reservstruktuuri kuuluvast jalaväepataljonist, mille koosseis õpetatakse välja iga kolme aasta järel Kuperjanovi jalaväepataljonis. Üksusesse kuuluvatele reservväelastele korraldatakse regulaarselt õppekogunemisi, et hoida alal nende lahinguvalmidust ning värskendada erialaseid oskusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles