Tohoh: kas veetemperatuur Emajõe ujulais erineb kaks kraadi?

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Vabaujulas väitis tabloo veesooja olevat 22 kraadi ehk kaks kraadi enam kui linnaujulas, aga õhusooja 20 kraadi, kuigi juba valitses leitsak.
Vabaujulas väitis tabloo veesooja olevat 22 kraadi ehk kaks kraadi enam kui linnaujulas, aga õhusooja 20 kraadi, kuigi juba valitses leitsak. Foto: Signe Oidekivi

Täna kella 14 paiku oli Emajõe temperatuur vabaujulas 22 kraadi ja linnaujulas 20, nii kinnitas rannavalve hallatav infotabloo. Sellega imelikud näidud ei lõppenud: õhutemperatuuriks oli antud 20 kraadi, kuigi väljas valitses leitsak.

Linnaujula temperatuurinäidud kella kahe paiku.
Linnaujula temperatuurinäidud kella kahe paiku. Foto: Signe Oidekivi

Tegelikult on aga kõigele seletus ja midagi üleloomulikku pole. Emajõe vesi on automaatselt mõõdetud samast mõõdupunktist ja tabloo uuendamisel läksid ilmselt kolleegil numbrid valesti, selgitas linnaujulas olnud rannavalvur. Õhutemperatuuri andmed on pärit ilm.ee lehelt.

Aga ka Anne kanali rannas oli õnutemperatuur tablool märgitud vaid 21 kraadi.

Anne kanali temperatuuriandmed kella kahe paiku. 
Anne kanali temperatuuriandmed kella kahe paiku. Foto: Signe Oidekivi

G4Si rannavalvur Reimond Ritson selgitas, et andmed on varasemast, neid vahetatakse mitu korda päevas kindlal ajal: kell 10, 12, 15 ja 18. Kella kolmest on kanali rannas õhutemperatatuuriks 29 kraadi ja veetemperatuuri näiduks sai Ritson enne kella kolme mõõtes 24 kraadi.

Sellegipoolest oli rand tühjavõitu, sest Anne kanali veeproovid pole korras ja lehvib punane lipp. Rannalisi oli vähe ka vabaujulas, kuid rohkelt linnaujulas.

G4Si rannavalvur Reimond Ritson mõõtis kella kolme eel Anne kanali temperatuuriks 24 kraadi.
G4Si rannavalvur Reimond Ritson mõõtis kella kolme eel Anne kanali temperatuuriks 24 kraadi. Foto: Signe Oidekivi
Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles