Galerii Kuidas küsida kohvikutepäeval õiget hinda?

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy

Neljaeurone kukeseenepirukas ja eurone vahvel maitsevad ühtviisi head, võis Tammelinna kohvikutepäeval tõdeda, isuäratavaid hõrgutisi õdusates aedades ja tänavanurkadel oli leida igast hinnaklassist.

Ühtekokku oli kohvikutepäeva kaardile kantud 33 kohvikut, aga mõni müügipunkt oli ka täitsa kaardiväline ja igal pool polnud ka söögipoolist, oli lihtsalt vanavara või sahtlipõhjast näpuga mänguasju.

Tagala kohvikus Lutsu majamuuseumi õuel oli naiskodukaitse Tartu ringkonna liige ja ohutushoiu instruktor Kadri Vider soovijaile selgitamas kõike seda, mis seotud «Ole valmis!» äpiga. Tema sõnul kõlab ohhoo! tihti savist lillepottidest ja teeküünlast moodustatud küttekeha poole näitamisel, aga elevust tekitab ka vändaga raadio, mis kolmeminutise väntamise peale lubab 30 minutit ringhäälingust osa saada.

Tammelinna teises servas Soinaste tänavas tekitasid nooremas rahvas elevust aga näomaalingud, mida sai lasta viie euro eest endale teha.

Raudtee tänavas Raudteepeatuse nime kandva leti taga müüsid seitsmeaastased Iris ja Loore viineripirukaid, vahvleid, muffineid ja õunakooki. Oli lööki.

Sealsamas veidi eemal kiitis kohvikus Maitsev Tammelinn kokarolli võtnud Liilia Kilk, et läheb väga hästi ja vahepeal oli rahvast hästi palju. Valida sai grilltoite, pitsat ja kooke. Kohvi mõistagi ka.

Kohvikus Rampsi Amps võluva välimusega Kirjut Koera ja huvitava väljanägemisega, aga vaid 50 senti maksnud kaeraküpsiseid pakkunud perenaine ütles, et hinna määramine oli see kõige keerulisem. «Hind tuleb panna nii, et ise ka ostaks. Aga sageli on nii, et odavamate asjade valmistamiseks kulub veel kõige rohkem aega,» tõdes ta.

Kohvikud on lahti täna kella viieni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles