VIDEO ja FOTOD Raadi vanal lennuväljal hõljus mees tulevikukostüümiga õhus

Copy

Suurbritannia ettevõte Gravity Industries projekteerib, ehitab ja katsetab reaktiivkostüüme, mis võiksid kunagi olla lennunduse tulevik. Neljapäeva pärastlõunal sai esmakordselt Baltimaades näha nende pilooti Sam Rogersit, kes tegi tartlaste idufirma OÜ Liigu sünnipäevapeo puhul Raadi vanal sõjalennuväljal Eesti Rahva Muuseumi kõrval testlennu.

Gravity reaktiivkostüümil on võimsust 1500 hobujõudu ja sellele kuulub inimese juhitud reaktiivlennuvahendi kiirusrekord, milleks on 136,9 kilomeetrit tunnis. Keskmiselt saab kostüümiga lennata kolm minutit ja puhtteoreetiliselt on võimalik tõusta 3,65 kilomeetri kõrgusele, kuid ohutuse huvides pole seda veel tehtud.

Piloodi Sam Rogersi avalend jäi asjatundmatule silmale väga üürikeseks, sest pärast mootorite käima tõmbamist tuli ta koos assistendi Alexander Maundiga tagasi mitte lennates, vaid kõndides. «Selle kostüümi tõime me just USAst lennukiga siia. Pidime selle ümber seadistama siinsetele ilmaoludele. See on tavaline protsess,» selgitas britt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles