Tartu toidu- ja veinifestival lõpetab tänavuse autovabaduse puiestee

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Mullune toidu- ja veinifestival osutus väga menukaks.
Mullune toidu- ja veinifestival osutus väga menukaks. Foto: Margus Ansu

Selle nädalaga pannakse väärikas punkt tänavusele autovabaduse puiesteele. Neljapäeval, 3. augustil viimasel suurkontserdil «Tartu 2024 esitleb» esineb Daniel Levi. Südasuvised sündmused Tartu kesklinnas lõpetab Lõuna-Eesti suurim toidu- ja veinifestival, kust leiab lisaks headele maitsetele ka kultuuriküllase programmi.

«Kaheksandat korda toimuv festival on aja jooksul päris palju kasvanud ja haarab ka linnaruumi neid osi, mida tavaliselt toidu-joogi pakkumiseks ei kasutata,» rääkis festivali peakorraldaja Marilin Kroon. «Sel aastal leiab festivali ajakavast näiteks õhtusöögi toomkiriku varemetes, mulliala Kaarsillal, meeleoluka toidupeo turuhoones ja veinikoolituse jõelaeval.»

Tartu toidu- ja veinifestival avatakse reedel, 4. augustil kell 18. Vabaduse puiesteel toimuval avamisel tutvustatakse tuntud telenäo ja toiduentusiasti Priit Kuuse eestvedamisel uusi Tartu linna veine, esineb austrite avamise maailmameister Anti Lepik, kõigi silme ees valmivad laval hõrgud road tippkokkadelt ning kavas on veel palju muudki. Õhtu jooksul esinevad Liisi Koikson, Silvia Ilves ja Baltinos – Latino Band.

Laupäeval kell 14 esineb toidualal Inga & Soul Now, kell 18 mängib vinüüle Psühhodisko ja kell 19 kütab lava kuumaks Lexsoul Dancemachine. Veinialal saab kell 21.30 õppida salsat ning kell 22 esineb La Luna.

Mõlemal päeval on külastajad oodatud autovabaduse puiesteele ja Kaarsillale. Tänavatoidualal saab nautida nii uudseid kui ka juba tuttavaid maitseid – võimalik on einestada eksklusiivsetes pop-up-restoranides või võtta kerge amps tänavatoiduautodest ning mõnuleda piknikualal.

Maitseelamuste kõrvale pakutakse festivali veinialal ka rikkaliku veinivalikut eri paikadest üle maailma. Võimalus on osa võtta degustatsioonidest ja saada nõuandeid Eesti parimatelt sommeljeedelt.

Festivali lõpetab pühapäeval, 6. augustil VIII Tammelinna kodukohvikute päev. Kokku ootab külalisi 31 eriilmelist kodukohvikut soolaste ja magusate hõrgutistega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles