Tartu korvpallimeeskonnaga liitus juba Eestis karastunud ukrainlane

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Anatoly Shundel vahetas TalTeach/Optibeti särgi Tartu klubi oma vastu välja.
Anatoly Shundel vahetas TalTeach/Optibeti särgi Tartu klubi oma vastu välja. Foto: TÜASK

Tartu Ülikool Maks ja Mooritsa korvpallimeeskonna koosseis täienes algava hooaja eel veelgi: klubi särgi tõmbab selga möödunud aastal konkurendi ridades mänginud 29-aastane Ukrainast pärit tagamängija Anatoly Shundel.

Shundel pallis möödunud hooajal TalTech/Obtibeti ridades, kus 193 sentimeetri pikkune tagamängija sai kirja 17 Eesti-Läti ühisliiga kohtumist. Selle aja jooksul kogunes mängumehe arvele keskmiselt 14,8 punkti, 2,8 lauapalli ning 2,4 korvisöötu.

Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi korvpalli spordidirektori Janar Taltsi sõnul võiks Ukrainast pärit tagamängija pakkuda meeskonnale abi rünnakul. «Pigem on ta skooriv tagamängija ning võiks koos Rosenthali ja Veidemaniga päris hea komplekti moodustada,» sõnas ta. 

«Eelmisel hooajal tegi ta TalTechis mõned päris ilusad «kontserdid» ja nüüd on näha, kuidas ta kohaneb meie treeneri joonisega. Eks kvaliteedimärk on ka see, et ta tegi suvel Ukraina koondisega ettevalmistuse kaasa ja on koondise piiri peal,» lisas Talts.

Shundeli efektiivsust ilmestasid mullu näiteks kohtumised Pärnu Sadama ja Ventspilsiga, kus tema arvele kogunes vastavalt 31 ning 27 punkti.

Enne Eestisse tulekut mängis Shundel viis hooaega BK Dnipro ridades Ukraina superliigas ning 2022. aasta kevadel sõja puhkedes siirdus Tšehhi liigasse BK JIP Pardubice.

Tartu klubil on algavaks hooajaks mängijatest lepingud lisaks Shundelile Rain Veidemani, Märt Rosenthali, Hendrik Eelmäe, Robin Kivi, Aleksander Tassa, Kaspar Kuusmaa ning Erki Urvikuga.

Meeskonda juhendab lätlane Gundars Vetra, abitreenerina jätkab Olari Narits, mänedžer on Robert Peterson, füüsilise ettevalmistuse treener Ott-Erik Kalmus ja füsioterapeut Rauno Kuusemets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles