Tartu ülikool valmistub konkursiga suurima õppehoone rajamiseks (1)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Maarjamõisa linnaosas Viljandi maantee, Ravila ning Sanatooriumi tänava vahel asub Tartu ülikoolile kuuluv ligi 13 hektari suurune tühermaa, kuhu hiljemalt viie aasta pärast peaks rajatama uus õppehoone.
Maarjamõisa linnaosas Viljandi maantee, Ravila ning Sanatooriumi tänava vahel asub Tartu ülikoolile kuuluv ligi 13 hektari suurune tühermaa, kuhu hiljemalt viie aasta pärast peaks rajatama uus õppehoone. Foto: Ragnar Peets

Tartu ülikool kavatseb Maarjamõisa linnaossa Physicumi hoone ja Sanatooriumi tänava vahelisele alale ehitada seni suurima õppe- ja teadushoone. Uus hoonekompleks tuleb veidi suurem kui kolm aastat tagasi avatud Delta õppehoone. Hoone rajamiseks kuulutas ülikool välja arhitektuurikonkursi.

Õppe- ja teadushoones hakkab toimuma aktiivne teadus-, arendus- ning õppetöö biotehnoloogia, sünteetilise bioloogia, molekulaar- ja rakubioloogia, taimebioloogia, materjali- ja keskkonnatehnoloogia, farmaatsia, robootika ning info- ja kommunikatsioonitehnoloogia vallas.

Hoonesse tulevad tänapäeva nõuetele vastavad laborid ja tehnilised ruumid, töötajate kabinetid, seminari- ja koosolekuruumid ning puhkealad. Eraldi osa moodustab õppekorpus, kus on auditooriumid, arvutiklassid, seminariruumid ja õppelaborid koos üliõpilastele mõeldud õppimis- ja puhkealaga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles