Supilinlased tajuvad kaasatust erinevalt

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supilinna päevad.
Supilinna päevad. Foto: Kristjan Teedema

Küsitlustulemuste järgi tajub suur osa supilinlasi, et linnavalitsus ei arvesta nende avaldatud arvamusega, kuid pea sama suur osa tajub vastupidist.

Küsitlus oli osa Supilinna teemaplaneeringu koostamisega seotud kaasamisprojektist ja sellele vastas 286 supilinlast. Küsimustiku üks punkt uuris, kuidas supilinlased tajuvad nende Supilinna kohta tehtud ettepanekute arvestamist linnavalitsuse töös.

Küsitluse metoodilise poole eest hoolitsenud Tiit Oidjärv ütles, et tulemus ei ole üllatav ja seda ei saa ka lugeda alarmeerivaks, sest arvamused jagunevad üsna pooleks.

Tartu abilinnapea Raimond Tamme hinnangul on kolmandik supilinlasi, kes tajub, et linnavalitsus nende arvamustega ei arvesta, suur hulk ja see on linnavalitsusele tähtis tagasiside.

Mitmesugused teemad

Oma arvamust oli mitmel puhul ka kommenteeritud. Mida välja toodi?

«Isiklik kogemus buumi ajal ehitatud maja nn jokk-skeemiga. Linna poolt ringkaitse ja huvi puudus olukorda sisuliselt lahendada.»

«Pinnasevee probleem ei ole vaatamata elanike pöördumistele normaalset lahendust leidnud.»

«Olen harva arvamust avaldanud, tundub, et nüüd juba hakatakse arvestama.»

Juttu tehti ka sellest, et majade värvi tahetaks valida, sest liiga palju on tumedaid maju. Samuti Lepiku tänava troostitust olukorrast, mis ei ole linnale teadmata.

Mõistev suhtumine

Oli ka mõistvat suhtumist: «Küllap seisavad asjad siiski enamjaolt mitte tahte, vaid rahapuuduse taga. Näen võimalusena vaesel ajal pigem mõni asi tegemata jätta kui odav ja pikemas perspektiivis sobimatu lahendus ellu viia.»

Supilinna elanike arvamusuuring tehti Kodanikuühiskonna Sihtkapitali rahastatava ning Supilinna Seltsi, Eesti Planeerijate Ühingu ja Tartu linnavalitsuse tehtava osalusplaneerimist edendava kaasamisprojekti «Osalusplaneerimine Supilinna teemaplaneeringu koostamisel» raames.

Küsitlus Supilinnast
• Küsimusele, kas linnavalitsus arvestab supilinlaste avaldatud arvamusega Supilinna asjus, vastas 242 inimest.
• 39,7 protsenti pole enda hinnangul Supilinna asjus arvamust avaldanud.
• Ei arvesta üldse, leidis 7,4, ja üldiselt ei arvesta – 25,2 protsenti vastanuist.
• Arvestab, leidis 3,7 protsenti, enamjaolt arvestab – 24 protsenti vastanuist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles