Nädalavahetusel tõotab tulla kuum rannailm ja ka äikest

Kristofer Seema
, reporter
Copy
Nädalavahetuseks lubab tõelist rannailma.
Nädalavahetuseks lubab tõelist rannailma. Foto: Margus Ansu

Keskkonnaagentuur ja veel mõned ilmaportaalid ennustavad pühapäevaks kuni 30 kraadi õhusooja, ent sellega võib kaasneda ka tugev äike.

Keskkonnaagentuuri prognoosi järgi läheneb pühapäeval lõuna poolt madalrõhkkond, mis liigub üle Läänemere idaranniku põhja poole. Selle liikumise trajektoor vajab veel järgnevatel päevadel täpsustamist, sest sellest sõltub saju ulatus ja intensiivsus ning kui võimsaks võib äike kujuneda, temperatuur varieerub samuti väga suurtes piirides ning on võimalik päevane tõus 30 °C ümbrusse.

Laupäeval tugevneb üürikeseks idapoolse kõrgrõhuala mõju ja saju võimalus on väiksem. Õhutemperatuur on öösel 12–15, rannikul kuni 17 °C. Päeval võib õhutemperatuur kerkida kuni 26 kraadini.

Tuul on nõrk õhtuni, siis algab idatuule tugevnemine ning üle Eesti lõunapiiri laieneb lõuna poolt läheneva madalrõhkkonna serv ühes paksude pilvede ja tiheda sajuga.

Üksmeelt siiski ei ole, näiteks Norra ilmalehekülg lubab mõlemal päeval pärastlõunaks ja õhtuks pilvi ja sadu. Samuti ei ennusta portaal yr.no, et temperatuurid nii kõrgele kerkivad: Tartusse ennustatakse maksimaalselt 23 soojakraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles