Festivali Tartuff avab Franz Malmsteni tudengifilm Peipsi kalamehest

Tartu Postimees
Copy
Kalamees Jakop (Jaan Rekkor).
Kalamees Jakop (Jaan Rekkor). Foto: Kaader filmist

PÖFFi armastusfilmide festival Tartuff avab täna õhtul Tartu raeplatsil Eesti suurima vabaõhukino. Avatseremoonia algab kell 22, misjärel jõuab esimest korda Tartuffi ajaloos ekraanile tudengifilm, Franz Malmsteni draama «Üle piiri».

20-minutilises linateoses peab selle peategelane, Peipsi järve ääres elav kalamees Jakop otsustama, kas võimude eest põgenevate inimeste petmisega teenitud raha kaalub üles südametunnistuse puhtuse. Film valmis Tallinna ülikooli Balti filmi, meedia ja kunstide instituudi filmikunsti eriala teisel kursusel ning põhineb Martin Alguse novellil «Põgenikud». Peaosas on Jaan Rekkor.

«See on film, mis kõnetab praeguses geopoliitilises olukorras ilmselt rohkem, kui me seda tehes oleks osanud arvata,» ütles Malmsten. Seansile Tartus tuleb ta koos produtsent Henry Laasaluga.

Kell 23 järgneb Michael Manni klassikaline kriminaalpõnevik «Pinge».

Kokku linastub tänasest 5. augustini festivalil Tartuff 20 filmi, mis käsitlevad armastuse kõikvõimalikke variatsioone. Esindatud on viis kontinenti ja ka sellised riigid nagu Mongoolia, Tšiili ja Maroko. Lisaks vabaõhukinole saab filme näha Tartu Elektriteatris.

Festivali ajaks paigutatakse raeplatsile veidi üle tuhande tooli ja 128 ruutmeetri suurune ekraan. Kõik Tartuffi seansid on vaatajaile tasuta.

Tartuff on Baltimaade suurim vabaõhufilmifestival, mis leiab aset nüüd 18. korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles