Galerii «Juba ammu surnud» punk toob järjest rohkem inimesi kokku

Copy

Seda juttu, et punk on kohe suremas, on räägitud juba 1980. aastate algusest. Enam kui kümme aastat igal suvel Tartus Raadil Punk & Rock festivali eest vedanud J.M.K.E. trummar Roland Sutt naeris, et Eesti pungi kogukond jätkab traditsiooni ja kuulutab pungile endiselt surma. Punkfestival toob igal aastal aga järjest rohkem inimesi kokku.

Raadil on punkfestivali korraldatud eelmise aastakümne algusest. Kui kümmekond aastat tagasi peeti pidu põhimõttel «Ah, tulge kohale, vaatame, mis saab», siis tänavune pidu üllatas ka neid, kes pidevalt selle subkultuuriga kokku ei puutu.

Pisikesel festivalialal leidus süüa-juua peaaegu igale maitsele, rahvas oli sõbralik ja abivalmis ning loomulikult lõbustas nädalavahetuse jooksul publikut väga lai valik esinejaid. Muruplatsil ei torganud silma ükski tops ega maha loobitud koni. «Mis seal salata, varem on prügi igasugustel muusikafestivalidel probleemiks olnud, kuid panditopsisüsteem ja inimeste mõistlik käitumine on vist moodi läinud,» rääkis ürituse eestvedaja Roland Sutt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles