Tark Tartu Teadlane soovitab aiamaal looduse vastu heidelda loodusega (1)

Carmen Hallimäe
, praktikant
Copy
Linnupargi maheaias toimetavad tartlannad Lilia Zvaritšk (vasakul) ja Ene Hansing olid kolmapäeval ametis kartulimardikate otsimisega. Nende vastu taimetõmmised kahjuks ei aita, aednikel tuleb kasutada oma osavaid sõrmi.
Linnupargi maheaias toimetavad tartlannad Lilia Zvaritšk (vasakul) ja Ene Hansing olid kolmapäeval ametis kartulimardikate otsimisega. Nende vastu taimetõmmised kahjuks ei aita, aednikel tuleb kasutada oma osavaid sõrmi. Foto: Margus Ansu

Annelinna ja Ihaste piiril tartlaste maheaias tervitab tulijat õnnis vaikus ja rohelus. Jalutades jääb seal silma kõikvõimalikke aiasaadusi, alustades teada-tuntud kartulist ja kapsast, lõpetades eksootiliste arbuuside ja viinamarjadega.

Erinevad taimed kasvavad maheaias rahulikus kooskõlas: vaheldumisi on istutatud sibulad, õunapuud ja mustsõstrapõõsad. Kolmapäeva ennelõunal askeldasid põllulappide vahel tegusad tartlannad Lilia Zvaritšk ja Ene Hansing. Juttu puhudes selgus, et nad mõlemad on viimastel aastatel kahjuritega hädas olnud. Enim on kimbutanud lehetäid, kartulimardikad ja lähedal tiigis pesitsevad mügrid.

Väärt umbrohi

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles