Liitlaste hävitajad harjutavad Eesti õhuruumis

Tartu Postimees
Copy
Madallennud toimuvad madallennualadel ning mitte madalamal kui 152 meetrit.

 

 

 

 
Madallennud toimuvad madallennualadel ning mitte madalamal kui 152 meetrit.        Foto: Kaitseväe peastaap

Sel nädalal teevad Eesti õhuruumis treeninglende, sealhulgas madallende, Ämari lennubaasis teenivad Ühendkuningriigi õhuväe piloodid hävituslennukitel Eurofighter Typhoon. Madallennud toimuvad madallennualadel ning mitte madalamal kui 152 meetrit.

 

 

 

 

Lende tehakse 25.–27. juulil kell 13.30–17.15 üle Eesti madallennualade mitte madalamal kui 152 meetrit. On võimalik, et lennukid mööduvad asulatest või üksikutest taludest, kuid võimalusel püütakse asustatud alasid siiski vältida.

NATO liikmesriigid eraldavad õhuväe õppusteks ja harjutusteks, sealhulgas madallendudeks, kindlad osad oma õhuruumist. Balti riikide valitsused on samuti eraldanud oma õhuruumis piirkonnad madallendude sooritamiseks.

Madallennu harjutused on kooskõlas Eesti seadustega ning neid sooritatakse kokkuleppel transpordiameti ja Lennuliiklusteeninduse AS-iga.

Põhja-Atlandi Nõukogu otsuse kohaselt valvavad NATO liikmesriikide õhujõud Eesti, Läti ja Leedu õhuruumi. Õhuturvet tagavad lennukid baseeruvad Eestis Ämari lennubaasis ja Leedus Šiauliai lennubaasis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles