Tartu hakkab edendama targa linna lahenduste küberturvalisust

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Koostööleppele andsid allkirjad Tartu ülikooli õppeprorektor Aune Valk (vasakult), linnapea Urmas Klaas ja CybExer Technologiese tegevjuht Andrus Kivisaar.
Koostööleppele andsid allkirjad Tartu ülikooli õppeprorektor Aune Valk (vasakult), linnapea Urmas Klaas ja CybExer Technologiese tegevjuht Andrus Kivisaar. Foto: Getter Kartau

Sel nädalal allkirjastati Tartu linna ja Tartu ülikooli koostööleping küberturvalisuse ettevõttega CybExer Technologies. Koostöö eesmärk on paremini mõista küberriske, suurendada targa linna lahenduste küberturvalisust ja teadlikkust riskijuhtimisest kogu riigis.

Linnad ja kohalikud omavalitsused üle maailma investeerivad aasta-aastalt märgatavalt rohkem aega ja raha nutika linna lahendustesse, et parandada inimeste elukvaliteeti, ja teenuste tõhusust ning rahuldada elanike vajadusi tehnoloogiliste võimalustega.

Targa linna lahenduste kasutuselevõtt nõuab kõrget ohutuse ja turvalisuse taset ning lõppkasutajate usaldust süsteemi vastu, mistõttu on väga tähtis teha tõhusat koostööd küberturvalisuse ekspertidega. Läbimõeldud keerukad targa linna lahendused ja valmisolek küberohtudeks ning -rünnakuteks on kriitilise tähtsusega.

CybExer Technologiese juhitav rakendusuuring sisaldab targa linna mobiilsuslahenduste küberturvalisuse uurimist küberharjutusvälja tehnoloogiat kasutades. Küberharjutusväljak on isoleeritud ning paindlik keskkond tehnoloogiate küberturvalisuse testimiseks ja küberturvalisuse ekspertide koolitamiseks.

Projekti käigus uuritakse targa linna lahenduste andmevoogusid, tehakse turbearhitektuuri uuringuid ja modelleeritakse targa linna küberturvalisuse ristsõltuvusi küberharjutusväljakul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles